Newlspaper Online

A világ az ONBC szemszögéből.

Friss topikok

Refreshing...

Linkblog

Online nyulisták

Árpád, a punk kommentál

2008.06.04. 15:18 | Kim Nyivak | 2 komment

Árpád, a punk, a híres irodalmár és polihisztor végre időt szakított, hogy megtisztelje blogunkat. Át is adjuk a szót neki.

Bátor oroszok

Ma Trianon emléknapja van. Egy nemzet borult gyászba. Sokan ma sem tértek magukhoz ettől a sokktól.

A történelmi igazságtételről van szó. Hát persze, hogy arról! Arról, amelyre népünk nem képes, nem akar képes lenni hogy kikövetelje igazságát.

Most az oroszok végre a sarkukra álltak. Tegyük persze hozzá, hogy nem a hivatalos állami oroszok, hanem a nép tulipános szívű, egyszerű gyermekei. Ifjú, lánglelkű partizánok egyben.

Az orosz állam éppen a pártállam restaurációjáról álmodozik. Láttátok-é, amikor Dmitirij Medvegyevet beiktatták. Puttyinnal kézen fogva álltak a Palota legszebb pontján, amikor megáldotta őket a moszkvai pártriárka. Aztán elénekelték a Párttal, a néppel kezdetű szovjet slágert. (Bár írhatnék lágert is...)

Na nem csoda, hogy ez a rügyfakasztóan friss gondolkodású Steppenwolf fogta magát, és üzent a Világnak: nem mindenki akarja, hogy a SZU újra legyen.

Az elegáns környezetben rendezett performanszon kevesen vettek részt, gyakorlatilag csak a legszűkebb értelemben vett elit. Én is csak azért nem voltam ott, mert épp nem arra jártam.

Több ilyen eseményre lenne szükség!

A névtelen akcióművész urak végre leszámoltak azzal az ostoba hagyománnyal, hogy minden alkotást egyforma tisztelettel kell nézni. Vannak művek - és ez alól a szobrászat sem kivétel - amelyek egyszerűen nem méltóak a finomlelkületű szemlélődő tiszteletére.

Ráadásul egy parafrázissal van dolgunk: az eredeti mű szobor volt, de így, újrahasznosítva szopor.

Köszönöm a figyelmet!

Még jövök...

Árpád, a punk

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://newlspaper.blog.hu/api/trackback/id/tr51503526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sir Sör Béla 2008.06.04. 18:31:45

Jószagú atya gatya!

Vezérem, ez elképesztő!

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.06.05. 13:03:28

Hát igen, ilyet sem lát minden nap az ember.
süti beállítások módosítása