Newlspaper Online

A világ az ONBC szemszögéből.

Friss topikok

Refreshing...

Linkblog

Online nyulisták

Az olimpiáról jelentjük - newl bealandi aranyak

2008.08.23. 03:35 | Kim Nyivak | 2 komment

Természetesen országunkat is számos olimpikon képviseli a pekingi olimpián. Várakozásaink szerények voltak, mint júniusi cikkünkben már írtuk, főleg tipikusan nyulista számokban vártunk nagy eredményeket. Meglepetésekre azonban nemcsak a nyúlemelést nyertük meg, hanem számos más aranyat is sikerült sportolóinknak megszereznie. Mivel lapunk szinte teljes gárdája Pekingben élvezi a kínai nyulak vendégszeretét (Mari néni, a takarító itthon maradt), és Árpád, a punk mint magánember, ill. a 200 méteres véraláfutás-szövetség elnökhelyettese is jelen van, megígérte, nemsokára összefoglalja olvasóink számára egy civil nézeteit az olimpiai játékokról.

Nyúl Béla csak a megnyitó ünnepségen vett részt, és a helybenvicsorgás döntőjére érkezett vissza, mikor megtudta, hogy Thomas Toothfairie, a háromszoros nyulista bajnok éremesélyes. Végül Thomas megszerezte a nyulisták első aranyérmét. Mint később elmondta, nagyon sokat segített neki Nyúl Béla nézőtéri jelenléte.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nyúl már szinte teljesen bepakolt a bőröndjébe, nem akarta fölöslegesen költeni a newl bealandiak adóját, amikor megérkezett a hír, hogy a vegyes nemű aszinkronúszó csapat  döntőbe jutott. Gyakorlatuk végeztével az addig inkább hűvös kínai bértapsolók álló ovációban törtek ki. Még szerencse, hogy az első sorban ült Hüan Csu bácsi, aki annak idején Budapesten végezte tanulmányait, és ismerte a Rákosi-taps fortélyát. A zsűri is egyetértett a közönséggel, és a lehető legmagasabb pontokat adta a nyulista csapatnak.

 

 

 A hatfős kötélhúzás már majdnem lekerült az olimpia programjáról, mert az amerikai tv-nézőket nem érdekelte. Szerencsére azonban a sportág továbbra is nagyon népszerű Ázsiában. Már az is óriási siker volt, hogy a Momentai Sörgyár csapata olimpiai kvalifikációt szerzett mint momentai válogatott, de az elődöntők során menetelésük már titkos favoritokká tette őket. Első nagy fegyvertényük az oroszok, vagy más néven a Putyin-fiúk megverése volt. Igaz, ők az amerikai csapattól is kikaptak. Aztán jöttek sorban az elhúzandó nehézfiúk: Dél-Afrika, Belgium az elődöntőben. Az aranyért a rettegett kínaiak lába alól kellett kihúzniuk a talajt. Nyúl Béla személyesen gratulált az újdonsült olimpiai bajnokoknak.

 Szerencsére azok sem okoztak csalódást, akiktől vártuk az eredményt. Juan Nointeressante, a 2 órás közöny kétszeres világ-, és ötszörös óceániai bajnoka könnyedén szerezte meg a megérdemelt aranyat. A riporterek kérdéseire flegmán csak annyit mondott, végig nem foglalkoztatta az, hogy nyer-e vagy sem. Így könnyű!

 

Sajnos azonban Bett Elalszova a 200 méteres mélyalvás elődöntőjében kifeküdt a pályáról, ezért diszkvalifikálták. Erre mondják, hogy pech.

Szintén pár sportrajongóban némi csalódottságot okozott, hogy a doppingivás két nyulista indulója leszorult a második, ill. harmadik helyre. Wolfgang Pischinek csak 2,5 dl epot sikerült lehajtania, Hughy Pinkelton viszont egy egész litert is megivott, ám ez sem volt elég az amerikai versenyzővel szemben, aki megdöbbentő világrekorddal egy egész medencényit csapkodott bele a szájába. Pinkelton szerint esélyük sem volt még megközelíteni sem, ezért elégedett. Újságírói kérdésre a mindössze 18 éves Pischi cáfolta, hogy az ő vagy 19 éves csapattársa egészségére bármilyen hatással lenne sokak által veszlyesnek ítélt sportága.

Már eddig is sok gyönyörű siker, és még két teljes nap hátra van az olimpiából. A most már egyáltalán nem szerény becslések újabb szép eredményeket várnak. Reméljük, nem maradnak, de szerkesztőségem felhatalamazása alapján mondhatom, eddig is csodálatos, ami történt. Köszönjük! 

A bejegyzés trackback címe:

https://newlspaper.blog.hu/api/trackback/id/tr77628747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tritonus 2008.08.26. 08:45:51

És e feledkezzünk meg Smöréről, aki aranyérmt szerzett bírkózásban! Igaz, az ellenfelei általában feladták a meccset, amikor "kutyában" rájuk hasalt... Mi sem értjük, miért. De a lényeg a szép fényesen csillogó aranyérem!

Gratulálunk mindenkinek!

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.08.26. 10:09:59

Szeretnénk Szmöréről is egy képet! Úgy teljes a dicsőségtábla!
süti beállítások módosítása