Newlspaper Online

A világ az ONBC szemszögéből.

Friss topikok

Refreshing...

Linkblog

Online nyulisták

"Árpád, a punk megtette a tőle telhetőt: lemondott"

2008.09.04. 12:57 | Kim Nyivak | 10 komment

Interjú Alexis Dudus-szal

Kim Nyivák: Kétségtelen, hogy Ön a legszínesebb jelölt, de nem a legnagyobb meglepetés. Ezt a címet ugyanis Laura Busch elhalászta Ön elől?

Alexis Dudus: Bőven elég annak a nőnek az az első hely, nekem meg jó lesz a végső győzelem.

KNy: Esélytelennek látja Laurát?

AD: Igen. Egy nőnek ne legyen hatalma!

KNy: És a választók is így fogják gondolni? Ismerjük Mrs. Busch programját, elég komolyan veszi, ahogy a kampányt is. Rögtön belefogott, ahogy lehetett. Teljesen felkészülten vágott neki.

AD: Láttuk a programját, mit mondjak, sok műhó semmiért. Pár kékharisnya nyanya majd szavaz rá, ennyi. Azért vágott bele, mert itt nálunk a kutya sem ismeri. Kell neki a kifutási idő.

KNy: Az Laura legnagyobb hibája, hogy nő?

AD: Hát az se túl jó, de főleg az, hogy hülyeségeket beszél. Minek kellene visszaállítani a tornaórát, mikor mindenki utálja. Egy szót sem szólt a zenéről, pedig dalos nemzet a momentai. Nincs helyismerete, a messziről jött emberről meg tudja, mit szoktak mondani.

KNy: Ön utolsóként, vasárnap mutatja be programját? Miért vár vele egy egész hetet?

AD: Múlt vasárnap nem tudtam volna bemutatni, mert akkor még tartott a jelölési időszak. Viszont mindenképp a mise után akarok hivatalosan arról beszélni, mit szeretnék majd csinálni elnökként.

KNy: De körvonalakat, remélem, most is elárul.

AD: Persze. Semmi titok nincs benne. Momenta mai állapota siralmas, ezt mindenki tudja. Javítani akarok. Ennyi. A részleteket meg majd vasárnap elmondom.

KNy: Mi Momenta legnagyobb baja?

AD: A demokrácia hiánya. Árpád, a punk magához ragadta a hatalmat 11 éve és egészen mostanáig nem engedte ki a kezéből. Eleinte jól mentek a dolgok, mert Momenta pompás hely, magától is működött volna. De aztán hamar minden elromlott. Például az operaház-építés. Látta azt az épületet? Szörnyű! Én biztos nem ilyet építettem volna.

KNy: Sokan bírálták még 1997-ben, hogy Önt elsősorban az operaház izgatta. Rendes politikai céljai nem is voltak...

AD: Ez szemenszedett rágalom! Dehát mi mást várhatnánk az ONBC pártlapjától...! Volt programom akkor is, de az ilyen uralkodó lakájmédiák nem beszélt róla. Csak az érdekelte magukat, hogy lejárassanak.

KNy: Most is adunk Önnek lehetőséget... Úgy érzi, azért nem választották meg, mert a sajtó ellenséges volt Önnel?

AD: Hozzájárult ahhoz a bukáshoz. És ennek az ellenségességnek ellenére is, meg az ONBC médiatúlsúlya mellett is kaptam 20 %-ot.

KNy: Én 10 %-ról tudok...

AD: Mert elcsalták az egészet, de persze ezt maguk honnan is tudhatnák.

KNy: Igaz-e az a politikai mendemonda, mely szerint az ONBC felajánlotta Önnek az alelnökséget, amennyiben visszalép?

AD: Látja, ez már érdekesebb kérdés. Annyi igaz belőle, hogy voltak olyan hangok a Clubban, melyek informálisan próbáltak meggyőzni a jelöltségem visszavonásától, de ajánlani nem ajánlottak semmit. Inkább fenyegetőzések voltak.

KNy: Kik keresték meg?

AD: Háttéremberek, akiket Árpád, a punk és Nyúl Béla küldött.

KNy: Nyúl Béla sem akarta Önt elnöknek?

AD: Neki Árpád kellett, mert mindig is közelebb álltak egymáshoz. Meg hát végül kirúgtak a klubból.

KNy: Azért, mert szidta a klubot.

AD: Megvolt hozzá a jogom. Részrehajlóak voltak. Árpádot preferálták, pedig én sem vagyok kevesebb. Ő persze az irodalmár, a nagy koponya, én meg egy kis hülye zenész vagyok. Zongorázni Béla születésnapi partyján, azt lehetett, komolyan venni nem voltak képesek!

KNy: Térjünk vissza a jelenbe! Mit szólt, amikor meghallotta Árpád, a punk lemondásának hírét?

AD: Örültem. Végre megtette a tőle telhetőt: lemondott. Már sokkal régebben meg kellett volna történnie ennek.

KNy: Úgy tudjuk, másnap már jelöltette is magát. Honnan szerzett magának ilyen gyorsan támogató szervezetet?

AD: Régóta benne volt mindez a levegőben. A Fórummal egy ideje tartom a kapcsolatot. A lemondás estéjén össze is ültünk, és hamar kész volt a terv, hiszen évek óta erre vágyunk.

KNy: Laura Buscht mint idegent és mint nőt nem tartja alkalmasnak, hát Árpádot?

AD: Hát ő nem idegen, és nem is nő, de ettől még nem jobb. Szerintem elképesztő arcátlanság, hogy gyakorlatilag újból indul. Ilyen kritikátlan alakot én még életemben nem láttam. A csőd szélére sodorja az országot, tétlenkedik, amikor emberrabló terroristák randalíroznak Momenta utcáin, aztán nincs már kedve elnökösködni. A nagy pózőr! Elfáradt, írta le itt is. Aztán mikor komolyan vették a hisztijét, gyorsan regenerálódott, és hopp már megint elnök akar lenni. Hát nem kérünk belőle! És most már sokan vagyunk.

KNy: Ön szerint nem Tritonus megmentése érdekében mondott le Árpád?

AD: Ha egyáltalán elrabolták azt a ripacs nőt...

KNy: Azt feltételezi, hogy nem is rabolták el?

AD: Hát élete nagy alakítása volt, mert a színpadon nem igazán megy neki. Hallotta a pletykát, gondolom. Tritonus és viking barátja kérték föl Reckl Amált a Nyikorogna-botrányra. Kevés ilyen a fájdalmat, a szorongást ennyire hitelesen eljátszani képes művész van a világon, nekem elhiheti! Erre kiutálják. Jellemző, hogy a nagy művészetpártoló Nyúl Béla ekkor nem emelte föl a szavát.

KNy: Régóta ismeri Árpád, a punkot. Mit gondol, milyen lesz a programja?

AD: Unalmas, a régi nóta. El sem fogom olvasni.

KNy: Nem érdekli, mi ellen kell versenyeznie?

AD: Pontosan tudom, mi van benne. Irodalom blablabla, hősiesség blüblüblü. És persze csontig benyalás Nyúl Bélának. Azon se lepődnék meg, ha nyilvánosan is.

KNy: Ezek szerint Laurát tartja nehezebb ellenfelének?

AD: Laura legfőbb szimpátiapontja, hogy nem ismerik, nem tudják, mit várjanak tőle. És a frizurája is jó. Ez egyébként a legkomolyabb érv mellette.

KNy: Mindkét ellenfele Önt tartja a legesélytelenebbnek. Mit gondol, miért?

AD: Ezt szuggerálják a népekbe. Ezt akarják elhitetni, hogy a választóim ne is menjenek el, mert akkor van esélyük.

KNy: Mivel akarja a szavazóit mozgósítani, ha jól értem, főleg a csalódottak közül számít szavazatokra?

AD: Nagy, ingyenes koncerteket fogok tartani. Imádkozással kezdjük, a végén elénekeljük a himnuszt. Sok értékes díjat lehet majd nyerni, de főleg egy csodálatos show-t lehet majd látni, melyet már próbálunk is.

KNy: Ilyen jól áll anyagilag az Ellenállók Fóruma? Ahhoz képest, hogy egy hónapja alakult.

AD: Vannak igazán pénzes támogatóink, nyugodjon meg. A koncertek közvetítésének jogát pedig megvette a Proly tv, ami szintén jól hoz a konyhára.

KNy: Végezetül: milyen kampányra számít?

AD: Sok manipuláció, sok megtévesztés, sok hazugság fog elhangzani ellenlábasaim köreiből. Ne hagyják magukat megtéveszteni! Vennének például használt autó Árpád, a punktó? Ugye...?

Alexis Dudus kérésére egyik plakátjával illusztráljuk ezt az interjút.

A bejegyzés trackback címe:

https://newlspaper.blog.hu/api/trackback/id/tr20648065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bush for Newlbeland 2008.09.04. 15:53:25

Megszólalt Alexis Dudus, a kicsoda is? Hosszú interjúban mesélt egy szép történetet a semmiről...

De nézzük ki is ez az ember. Egy művész, egy politikus, egy közember?
Meggyőződésem szerint utóbbi kettő biztosan nem, harmadik valószínüleg igaz, legalábbis jogilag.

Az interjúban nem hangzott el semmi új (vagy igazán figyelemre méltó), azt leszámítva, hogy valami ködös vízióval Momenta javát akarja szolgálni. Kérdem én, ki nem?
Dudus kétség kívül színes egyéniség - és nem csak a festett hajára vagy sminkjére gondolok -, a média pedig imádja az ilyet. No nem a tartalom, hanem a jól kiszámított profit miatt. Alexis Dudus "médiasztár". Las Vegasban lépett fel, zenélt, és ma meg butaságokat beszél a poltikiáról nagyon komoly arccal. Nos, ennyi elég is ahhoz, hogy a média foglalkozzon vele.
Ő az ügyeletes "értelmiségi", humanista, népért aggódó, világlátott akárki, aki mindig kimondja a tutit, vagyis, hogy mi a jó a népnek.
Ez elég szánalmas szerep, de kétség kívül felkapott szerep.

Lássuk a tényeket!

Alexis Dudus felelőssége a mai közélet állapotáért nem csekély.
Egy kizárólag a másik fél lejáratásáról szóló médiacirkusz - ismertebb nevén kampány - után, ahogy várható is volt vesztett a választáson, de vígasza lett (vagy eredendő célja), hogy ezzel viszont jól fizető médiabohóc-karriert alapozott meg Amerikában.
Tehát ahelyett, hogy felelős ellenzékiként itt maradt volna, és figyelte, alakította volna a hazai politikát - mondjuk ki - eltántorgott külföldre.
Míg ő jól megszedte magát, addig Momenta az ellenőrizetlen newlizmus féktelen térhódítása miatt a terrorizmus és a bűnőzés nemzetközi paradicsoma lett. Árpád, a punk pedig gyakorlatilag kézivezérelt államot épített ki.
Mindebben Dudus felelőssége óriási, úgyhogy minimum arcpirító az a hang, amit az egész interjú alatt használ, külünösen Laura Busch-sal szemben. A gazdaság romokban, a demokrácia intézményei leépülőben, a terrorizmus felvirágzóban, de neki a legfontosabb észrevétele annyi, hogy nem szép az operaház, és hogy egy nőnek nincs helye a politikában...

Ezek után azt gondolom, Alexis Dudus indulása nem más, mint a szavazatok megosztásának szándéka, és komolyan felemrül a kérdés, hogy vajon ki állhat a háttérben. Kinek az érdeke az, hogy az ellenzéki indulók szavazatait megossza és ezzel kieszközölje a hatalomban maradást...?

Már csak egy jelölt megszólalásásra várunk, és akkor elkezdődhet az igazi verseny.
A verseny, ami Laura Busch és Árpád, a punk között fog eldőlni, Alexis Dudus meg mehet vissza a balettbe ugrálni...

Bokor György,
Független politikai elemző

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.09.04. 22:08:19

Csak nem azt kívánja sugalmazni, kedves György, hogy Dudus Árpád, a punk embere?

Bush for Newlbeland 2008.09.05. 08:46:10

Kedves Amál! Ennél még többet is szeretnék sugalmazni!
Ezt a kérdést nem én vetettem fel először, hanem több, kiválló politikai gondolkodó is írt már erről korábban, de a politika mindnyájukat elhallgatatta. E témában alkotott kitűnő munka Furcsa István és Májer Zsolt közösen írt könyve, a "Momenta - Newl-Aviv tengely, avagy a világhódító newlizmus" .

A lényeg kedves Amál, hogy szerintem Árpád, a punk és Dudus is csak bábok, egy sokkal hatalmasabb, de a háttérből irányító ember kezében.

Gondoljon csak bele az előző választásba. Ki az, akivel mind Árpád, mind Dudus jó viszonyban volt? Ki az, aki a színfalak mögül, végig ott volt minden fontos döntés mögött...?

Véleményem szerint az egész választás megrendezett dolog volt, nem ez lenne az első a történelemben!
Mindenki jól járt. Egy nyilvánvalóan vesztes kampányt folytatott Dudus, de a szerepe nem is az volt, hogy nyerjen, hanem hogy a nép szemében az egyetlen reális döntési lehetőség Árpád, a punk megválasztása maradjon. A mór megtette kötelességét és a mór ezután fényes karriert futott be Amerikában, ahol nem mellesleg a kampányból elsikasztott pénzen nyitott egy manikűr-pedikűr kisüzlet láncot. (Szegény Tony Show írt erről egy oknyomozú cikk sorozatot még anno.)
Ismeretes továbbá, hogy a Newltergate irodaházban többször látni vélték együtt Dudust és Árpádot.
Ami pedig Árpádot illeti. Ő nyert, elsöprő többséggel, és ezzel olyan legitimációt szerzett, hogy nyugottan hozzákezdhetett a neonewlizmus korlátlan uralmának megvalósításához Momentán. Látszólag ez az ő győzelme volt, de azt gondolom - és ezzel nem vagyok egyedül -, hogy a dolog egyértelműen a nemzetközi newltőke hazai gigászának ötlete és elképzelése szerint történt.
Mindebben persze nagy segítséget jelentett az a kollaboráns, értelmiségi-újságíró-művész holdudvar, amit olyan nevek fémjeleznek, mint Kim Nyivák, Tritonus, vagy Sir Sör Béla. Ez a lakájmédia legalább olyan cinkos Árpád, a punk hatalomban maradásában, mint Dudus.

Csakhogy a dolog idővel számukra rossz irányba fordult, és kicsúszott a politikai elit kezéből az irányítás. Nem számoltak ugyanis a világszerte egyre erősebb antinewlista mozgalom támadásaival. A neonewlistáknak nem volt válasza erre a problémára, és az egyre elégedetlenebb néptömegek felkeléseire.

A fent leírtak egyenes következménye volt Laura Busch megjelenése. Ő már egy olyan politikai-kultúrát képvisel, ami a néptömegek szemében is szimpatikus. Egyszerű texasi milliárdos család sarja, és a férje hihetelen politikai sikereiben neki is volt némi része. Ő egy hiteles ember, aki szembe mer szállni a neonewlizmus hazai óriásaival. Ezért félnek tőle, illetve ezért próbálják meg - lásd Dudus interjú - nevetségessé tenni az indulását, mert nincs igazi válaszuk a Busch-féle változás programjára.

No, de lássuk még mit mond Árpád, a punk! Aztán kiderül, hogy vajon igazam van-e és ez az egész csak egy színjáték, ahol a rendező valaki egészen más, vagy Árpád, a punk tud valami egészen újat mutatni...

Bokor György,
Független politikai elemző

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.09.05. 11:35:57

Kedves elemző úr!

Nem paranoiás Ön kicsit? Minden mögött összeesküvéseket, összefonódásokat látni? Egy nagy kéz, amely mindent irányít. Én már az előző választások alkalmával is kettős állampolgár volt, félig-meddig Momentán éltem, és semmi sem utalt erre.

Dudus egy féltékeny idióta. Annak idején Nyúl pincsikutyája volt, de többre vágyott. Talán látta az Elizabeth c. filmet, ott is van egy Norfolk herceg nevű szereplő, akinek mielőtt felségárulásért el nem viszik, azt mondja Sir Francis, hogy ő lehetett volna Anglia második embere. Dudus ott táncolt a tűz körül, dehát lássuk be, nincs meg hozzá a képessége, hogy egy országot vezessen. Ez kb. olyan ötlet, mint mikor másik hazámban egy Torgyán nevű pojácát akartak köztársasági elnöknek. Ha megválasztjuk, akkor meg is érdemeljük!

Szerintem csak egy populista hülye, aki akkorát bukik majd, mint a ház.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.09.05. 11:51:49

Együtt látták őket? Nekem még fotóm is van róla!

1996-ban, Nyúl Béla 43. születésnapján a Nyúlközpont parkjában adtak fogadást a klubtagoknak, ott készült ez a kép.

kepfeltoltes.hu/080905/egy_tt_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nem kell mindent elhinni!

Árpádvoter 2008.09.05. 11:56:57

De már akkor is mennyivel fölötte állt Dudusnak Árpád, és hát a lenézés is jól látszik.

RP for president!

Bush for Newlbeland 2008.09.05. 12:22:40

Kedves Amál!

A baj csak az, hogy nem csak én gondolom így. Vagy Ön még nem hallott a Pusztíts Mátyás vezette Momenta Gárdáról?
Maga szerint ez a jelenség ok nélkül jelent meg, sőt erősödik folyamatosan?
A világ egyre nagyobb része érzi úgy, hogy át van verve, az emberek szeme lassan kinyílik...

Bokor György,
Független politikai elemző

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.09.05. 13:06:44

Tényleg minden azon múlik, hogy holnap Árpád mivel áll ki.

Én azért továbbra sem akarok bepánikolni.

gerillaLilla 2008.09.05. 13:44:03

Érdekes ötlet, amit Bokor Úr sugalmaz, de ha jobban belegondolunk ez inkább Laura malmára hajtja a szavazatokat. Mivel ő nő, a másik kettő férfi(?), ráadásul mindkettő "művész". Ezért leginkább azoknak a szavazatait osztják meg, akik a "nemistudomkireszavazzak,denőreésnégerrebiztosannem" illetve az "éljenaszivárvány" szavazócsoportokba tartoznak.

zolimoni 2008.09.05. 13:45:36

Szerintem egy hithű nyulistának kéne nyernie, és Dudus nem győzőtt meg. Tudjátok, nem jött át.
süti beállítások módosítása