Newlspaper Online

A világ az ONBC szemszögéből.

Friss topikok

Refreshing...

Linkblog

Online nyulisták

Árpád, a punk beszéde

2008.09.06. 16:36 | sir Sör Béla | 4 komment

 

Hölgyeim és Nyulaim!

 

Momenta az otthonom. Azóta az otthonom, hogy megismerkedtem Nyúl Bélával, és csatlakoztam hozzá a kezdet kezdetén. Közösen álmodtuk meg a nyúlizmust, és közösen építettük fel ezt az országot. Aki igazán ismeri történelmünket, az tudja, miért is jött létre az egész ONBC és maga Newlbéland. (Természetesen a kampány keretein belül ennek történetét megjelentetem! És akkor hallhattok, azokról az időkről is, amiről Béla még soha nem beszélt, az IGAZI kezdetekről!) Tehát Momenta maga volt a béke, a művészet és a szabadság. Ebben hittünk. Itt olyan emberek, olyan nyulak éltek, akik saját magukban hordozták a nyulista erkölcsöket, és azok szerint élek. Eddig nem volt szűkség megszorító intézkedésekre, terroristák távoltartására, közrend védelmére. Minden működött magától. És jól működött. De most, szikrázó napunkat sötétlő felhő takarja. Minket is elértek azok a problémák, amik a világ más országait. Beépültek közénk a terroristák, a csalók és az ál nyulisták! Megnövekedett a bűnözés, és ez ellen tenni kell! Akkor is kell, ha az alapító – egy versenytársam által nagyon szemléletesen szalvétának nevezett – okirat nem ilyen célokat és jövőt állított elénk lassan 11 évvel ezelőtt. Ez mélységesen elszomorít. Ezért is mondtam le. Mert nem tudtam elképzelni, hogy Momentának katonasága, titkosszolgálata, rendőrsége legyen. Eddig ezt a posztot Szmöre látta el, kitűnő eredménnyel. Nem volt szűkségünk börtönre, büntetésre, bíróságra. Én hittem ebben. Ám aznap, a hitem összeomlott, mint egy torony. El akartam tűnni a föld színéről. Elmenekülni és remetesorban élni. De Béla, aki még nálam is bölcsebb ember – és ez nagy szó! – felhívta rá a figyelmemet, hogy Momenta szeret Engem, és Velem akar élni. Így, még ha kisebb megalkuvásokkal is, de újra hatalomra kell kerülnöm, és a fény felé irányítanom ezt a kis szigetet! Újra visszahozni a zajos békét, a tomboló nyugalmat és a biztonságos forgatagot az utcákra! Én Momentán élek, és Momentáért élek!

 

Egyszer egy kedves barátom (na jó, sir Sör Béla barátja volt előbb) azt mondta: „Komoly problémáink vannak, és ezek komoly embert kívánnak!” Meg kell komolyodnunk nekünk is! Momenta és Newlbéland minden lakójának meg kell kissé komolyodnia!

 

Béla támogatásával ki fogjuk dogozni az új alkotmányt, és megteremtjük a lehetőséget, hogy a nyúlizmus újra uralkodó erkölcsi és eszmei irányzata legyen szigetünknek. Ennek első lépéseként Én magam jelentem be, hogy Tritonus, akinek még elrablása előtt adtuk volna át momentai állampolgárságát, lemondott erről, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy túl könnyen épülnek be nem nyulisták közénk, így vállalta a szigorított intézkedést, vagyis azt, hogy csak 17 hónap hivatalos momentai tartózkodás után jelentkezhessen a nyulista vizsgára, és csak miután megszerzi azt, lehessen állampolgár. (Mint azt ugye mindenki tudja, Nyúl Béla születésének napja előtt tisztelgünk ezzel a számmal!) Tritonusnak ez a vizsga nem fog gondot okozni, hisz ő már 8. hónapja lakója a szigetnek, és az első nap óta hithű nyulista. Így kampányom zászlajára tűzöm őt, aki önfeláldozásával s hitével többet tett mindenkinél Momentáért, és ő, aki mindenkinél jobban megérdemli az állampolgárságot, fejet hajt a szigorított eljárás előtt, és elutasítja a külön elbánást, mondván, hogy neki Momenta jövője ezerszer többet ér! Tritonus aktívan részt fog venni a kampányomban! Kart karba öltve fogunk küzdeni Momenta hagyományaiért és békéjéért!

 

Éljen Nyúl Béla!

Éljen az ONBC!

 

ÉLJEN MOMENTA!

A bejegyzés trackback címe:

https://newlspaper.blog.hu/api/trackback/id/tr46656212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Vaskalap 2008.09.10. 09:57:31

Miért szól bele Nyúl Béla? Őt ki választotta meg? Árpád? Fene nagy a demokrácia mifelénk!

Desztu Árpád 2008.09.10. 10:15:34

Ne jöjjön vissza Árpád! Mi lenne, ha kipróbálnánk Dudust?

Árpádvoter 2008.09.10. 10:23:17

Ja persze! De jó lenne! Az az idióta mikiegér aztán szép fényt vetne Momentára.

Árpád régen mondott már ilyen jó, lelkesítő beszédet imho. Belátta, hogy hibázott. De azt is, nem kulloghat csak úgy el! És a legjobb helyen keresett magának támogatást, Nyúl Bélánál. Nem értem ezt a nyavalygást, ami már itt is, de főleg a Proly tv-n megy. Az hivatalos infp, hogy Árpádot mindig is az ONBC támogatta. Ki az ONBC vezetője? Na ugye!

Desztu Árpád 2008.09.10. 14:44:14

Pont ez a lényege a demokráciának! Nem mindenkinek egyértelmű, hogy az ONBC jó lesz, mert eddig is jó volt.

Nem olvastad, hogy tavaly 10%-kal kevesebben léptek be az ONBC-be, mint előtte? Szerinted ez miért van így?

Árpád, a punk semmit sem csinál, csak "szép" beszédeket mond... Elismerem, hogy sok mindent ő épített föl, de évek óta csak a babérjain ül. És akkor még nem beszéltünk attól a kioktató stílusról, amivel az emberekkel beszél....
süti beállítások módosítása