Newlspaper Online

A világ az ONBC szemszögéből.

Friss topikok

Refreshing...

Linkblog

Online nyulisták

Most még minden bizonytalan

2008.09.11. 23:45 | Reckl_Amál | Szólj hozzá!

Interjú Tőggyessy Péter politikai elemzővel

Fel lehet Árpád, a punk sok mindent hántorgatni-kezdi a beszélgetést az ismert szakértő. Kezdve a populizmustól, át a kézivezérlésen és a túlzásba vitt nyulizmuson, egészen a semmittevésig. Viszont nem ő rabolta el Nyúl Bélát és más ONBC-tagokat, hanem a terroristák. Sokan elfelejtik, amikor kellett, Árpád nyeregbe pattant és gyakorlatilag önnön kezével vetett gátat egy szörnyű poliitkai merényletnek.
Programjáról semmit sem mondott, talán - kockáztatja meg a politológus - mert nincs is igazán. Árpád jelöltette magát legkésőbb, neki volt a legrövidebb ideje a munkára. Tőggyessyt nagyon megdöbbenti Árpád hallgatása. Mint mondta, nem érti, miért nem lépett ki a nyilvánosság elé egyből ezzel a rutin-beszéddel. És miért nem kápráztatta el múlt szombaton híveit valami igazán ígéretessel.

Alexis Dudus viszont semmi olyat nem ígér, ami igazán konkrét volna. Inkább csak populista szólamokat puffogtat. Beszéde zavarosságát csak kampányfilmjének zavarossága múlta fölül. Kérdem én - mutat magára Tőggyessy - mit akar ez az egész bolondokháza jelenteni. Nem hiszi azonban, hogy senkire sem lenne hatása Dudus látványos kampányának. Sokan élvezik azt a fajta politikát, amely közérthető, amely az ő nyelvükön beszél kézzel fogható dolgokról, némi romantikával fűszerezve. Éppen ezért nagy kár, hogy ezt a képességét nem egy jól kidolgozott, intelligens programot prezentál, hanem valamit, amiről semmit sem tudunk. Tőggyessy nem hisz Dudus államfői kvalitásaiban, sem szakértelmében, sem csapatépítő képességeiben.

Laura Busch nem ismeretlen, értékrendjével, kijelentésével viszont nem robbant bombát. Indulása kezdetben nagy meglepetésnek számított, de Tőggyessy szerint a kezdeti lendület egy kissé avittos rendpártiságba fulladt. Laura kampánynyitó rendezvénye mértékadóan egyszerű volt, néhány újságíró előtt felolvasta programját, mely leginkább idősebbeknek és nőknek lehet vonzó, az ő szavazási hajlandóságuk sajnos azonban csekélyebb, mint az aktív korú férfiaké. Hiába az övé a legkiforrottabb program, nagy népszerűségre nem számíthat.

Most még minden bizonytalan. Remélhetőleg Dudus mellett, aki holnap este tartja első nagyszabású kortes-koncertjét, a másik két jelölt is belehúz. A kampányidőszak megelepetéssel indult, kérdés, hogy lesz-e nagy meglepetés a végén.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://newlspaper.blog.hu/api/trackback/id/tr40658711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása