Newlspaper Online

A világ az ONBC szemszögéből.

Friss topikok

Refreshing...

Linkblog

Online nyulisták

RuPaul a fiskális politika fontosságáról

2008.09.30. 11:02 | Kim Nyivak | Szólj hozzá!

RuPaul alapítás óta tagja az ONBC-nek. Személyes jó barátja Nyúl Bélának, nyomtatott lapunk törzsolvasói talán emlékeznek rá, tavaly nyílt, ám nagyon személyes levélben köszöntötte Nyúlat.

A híres transzvesztita művészt munkája ugyan az Egyesült Államokhoz köti, de szabadidejét nagyrészt newl bealandi birtokán tölti, híresek medencés partyjai.

Mint elmondta, sosem foglalkoztatta a politika, de szerinte ez az elnökválasztás többről szól, mint az egyszerű politikáról, Momenta jövője forog kockán.

Kim Nyivak: Nagyon köszönöm, hogy időt szakít ránk. Kire fog szavazni?

RuPaul: Most meg fog döbbenni: Laura Buschra.

KNy: Tényleg? Fogadni mertem volna, hogy az ONBC jelöltjére, hiszen Ön az egyik leghíresebb tagja a Klubnak, nem Árpád, a punkra kellene?

Ru: Nem. Az ideális persze az lenne, ha Laura az ONBC jelöltje volna, de ő mint külföldi még nem érzi a nyulizmus igazi ízét. Viszont egyedül benne látok fantáziát.

KNy: Mi a gond Árpáddal?

Ru: Hát ne feledjük, hogy Árpád semmittevése milyen károkat okozott a kisbefektetőknek! És a dollárpád árfolyama? Az utóbbi egy évben süllyed. Ne értsen félre, nagy irodalmárnak tartom Árpád, a punkot, de a gazdaságpolitika másfajta tudást igényel. Ebben a mostani választékból egyedül Laura Busch tud valamit felmutatni.

KNy: A dollárpád gyengülését a szakértők a terrorizmus megjelenésével magyarázzák.

Ru: Na igen, de egyrészt, miért jelentek meg a terroristák? Másrészt ki kormányzott az elmúlt években? Egy fejlett demokráciában annak kell elvinnie a balhét, akire az ország van bízva!

KNy: Ezek szinte már dudusi szavak...

Ru: Nem, ezek ellenzéki szavak. Mondom, továbbra is a szívem csücske Árpád, de mint politikus megbukott. Bármikor elmegyek a felolvasó estjére, izgatottan lapozom föl a Newlspapert, ha írása jelenik meg benne, de ez most nem jött neki össze.

KNy: Szóval kijelenthetjük, hogy Árpád nem szerzi vissza pozícióját?

Ru: Nem, minden közvéleménykutatás is ezt mutatja. Amikor lemegyek a piacra, akkor is mindeki, akivel találkozom a zöldségesnél meg a turkálóban is, mind azt mondja, hogy kár érte. Már önmagában az is, hogy az emberek nem hisznek benne rontja az esélyeit.

KNy: Nem értem. Pár hónappal ezelőtt még ünnepelték, most meg már lesajnálják?

Ru: Inkább csak sajnálják, és csalódtak benne, de attól még szeretik. Azt hiszem, hogy én, a nép egyszerű leánya sokak érzéseit fogalmazom itt most meg. És ha már itt tartunk: azért is szurkolok Laurának, mert nő.

KNy: Ez fontos?

Ru: Ha Dudusnak az...

KNy: Mi a véleménye Dudusról? Önök dolgoztak együtt egy műsorban.

Ru: Nos, mint előadó, mint művész remek. A kampány-show-i lenyűgözőek. Csak sajnos szegény nagyon buta. Semmi fogalma a fiskális politikáról, pedig Momentának erre a tudásra most nagy szüksége lenne. Szerintem még egyszer sem lapozta föl a HVG-t, amelyből én is tájékozódom. Valószínűleg nem is értené. Mondjuk a kampányfilmje nagyon tetszett.

KNy: Részt vesz valamilyen formában a kampányban?

Ru: Hivatalosan nem. De önszorgalomból előfordulhat.

Köszönjük az interjút!

A bejegyzés trackback címe:

https://newlspaper.blog.hu/api/trackback/id/tr66688654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása