Newlspaper Online

A világ az ONBC szemszögéből.

Friss topikok

Refreshing...

Linkblog

Online nyulisták

Árpád, a punk válaszol - Hősies idők

2008.08.07. 12:41 | Árpád, a punk | 10 komment

Tudják, az elmúlt napokat pihenéssel töltöttem. Ki kell pihenni az utóbbi időket, amikor a Terrorizmus Fenevada itt lihegett a tarkónkra. És le is csapott!

Bár sokan kiváló munkát végeztek, majdnem elkéstünk. Béla már ott állt a bakó mellett. Aki nagyon komolyan készülődött. Nem is tudom! Annyi érzés kavarodott akkor Bennem. Egyrészt a csata izgalma, az igazi magyar virtus, persze jó értelemben! Aztán a pánik (ritkán érzek ilyet), hogy szegény Béla elveszíti a fejét... Álljunk meg egy szóra itt, kedves, honfitársaim! Mivel minden olyan gyorsan történt, és látszólag a segítség is csak úgy just in time ott volt, most mindenki lekicsinyli a drámát. Pedig az a csodálatos ember, az én legjobb barátom és legkedvesebb klubvezetőm az életét adta volna az ONBC-ért. Béla az új Szent Johanna! (Newl Orleans! Az új város. Meg kell alapítani hamar.) Vagy koronázzuk istencsászárrá V. Béla néven. Mégis követni kell a történelem által kijelölt utat!

Sok ötletem lehetne, de közben mindig figyelmeztetem magam, már nem vagyok Momenta mindenható ura  elnöke. Lemondtam, mert azt hittem, az segít. Lemondtam, hogy a szintén hősies Tritonust megmentsem; melyik másik elnök tenne olyan nemeset, olyan daliásat, olyan - vége az álszerénységnek - hősi cselekedetet egyetlen reá bízott kis báránykájáért, hogy még a hatalomról is lemond, csak engedjék végre szabadon. A világ vezetőinek füle eddig süket volt az ilyesmire. A szíve pedig nem a helyén.

És mégis! Akkora volt az Ellen, hogy még ez sem volt elég! Béla feje kell nektek, rohadékok? Hát azt nem hagyhattuk! Itt már erő kellett! És meg is volt. Momenta falvainak népe örömmel csatlakozott az akcióhoz. Közben - és végre egy példamutató média-magatartás - a tv-k, rádiók és az internet is úgy tett, mintha megállt volna az élet. Mintha az emberek csendes rezignáltsággal tűrnék a sorsukat. A tüntetések is elhalkultak. És erős, de egyúttal buta ellenségeink azt hitték, hogy az emberek megunták és hazamentek...

A momentai ember nem halhatatlan, de majdnem! Büszke vagyok a népemre, mégha lassan egy hete nem is állok az élükön! Becsaptuk ezeket az aljasokat, és az Erkölcs, a Hazafiság, a Tisztesség meg Ilyenek meghozták az eredményüket!

Egyrészt az én áldozatom, hogy lemondtam a földi hiúságról, a nép alázatos szolgájának lenni. Másrészt Béla, aki hogy egész klubját mentse, még az életét is adta volna.

Vannak még Hősök! Higgyetek hát a Csodákban!


Most választásokat írunk ki, és várjuk a jelentkezőket. Nem szeretnék túl hosszú kampányt. Reméljük, tartalmas lesz. Én - minden unszolás ellenére - nem indulok. Fel kell dolgoznom az utóbbi hónapokat. Asszem, írok egy könyvet. Vagy kettőt. (Vagy amennyiért fizet a kiadó. Verseket is fogok írni, de azt csak úgy. Estelg egy hősköltemény Béláról? Ki tudja?

Szóval jelentkezzenek, ha éreznek erőt magukban erre a munkára, amely nagyon szép, de nagyon nehéz is. (És a nyertest illeti meg a tisztesség, hogy a Moladori Operettházat Tritonus kíséretében átadhatja...)

A bejegyzés trackback címe:

https://newlspaper.blog.hu/api/trackback/id/tr36605027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bokor György 2008.08.08. 10:58:36

És akkor most ki képviseli a momentaiakat az Olimpián?
Egyedül csak ennek a nemzetnek a képviselői nem lesznek ott Pekingben? Milliárdos üzletek köttetnek a háttérben, háborúk és nemzetek sorsa dől el egy kávé és cigi mellett? És Momentát nem képviseli senki? Ez elég nagy diplomáciai baki... :) (Vagy idegen szóval balfaszság!) Ezért tart ott ez az ország ahol, ezt még vendég szemmel is látom! :D Ideje váltani, ideje megmozdulni Momenta! A kulcsszó: Change.

(A hirdetést a "Bartlet for America" kampánystáb fizette.)

sir Sör Béla 2008.08.11. 15:50:43

Bokor úr!

Ha olvasná a bejegyzéseket, láthatná, hogy a válságos belpolitikai helyzet ellenére Kicsiny Csapatunk ott van!

Dyson (törölt) 2008.08.11. 16:47:11

Sir!

Én nem a sport csapatra gondoltam, hanem a kormány delegációra.

Nem baj Béla... :)

Bokor György 2008.08.11. 16:52:32

A "Bartlet for America" kampánystáb közleménye:

CLS Dyson nevű tagunk nincs, a kampánystábban ilyen néven egyetlen ember sem dolgozik.
Így a fenti bejegyzéstől természetesen elhatárolódunk!
Továbbá büntetőfeljelentést is teszünk az illetékes hatóságoknál, amennyiben hasonló eset a jövőben előfordul, de ettől jelen esetben még eltekintünk.

Egyébként tényleg hülye vagy Béla! :)

(A hirdetést a "Bartlet for America" kampánystáb fizette.)

Laura 2008.08.12. 08:49:23

Istenem, de szánalmas!

tritonus 2008.08.12. 09:05:16

Nem bánthatod Bélát!

Egyébként majd Nyúl Béla és Árpád, a punk is oda fog utazni, de ők meg kívánják tekinteni versenyzőinket, akik még nem kezdték meg a szereplést. Másrészt nem tudom, észrevette-e, de alig néhány napja Nyúl Béla életére törtek... Ha nem tűnt volna fel! Egyébként Newl Béland igen gyümölcsöző politikai és gazdasági kapcsolatokkal rendelkezik a világ nagyhatalmaival. Konkrétan ide járnak titokban nyaralni az elnökök és államfők...

Aki (még) nem látja át az ONBC működését, ne dumáljon!

Éljen Nyúl Béla!
Éljen Árpád, a punk!

Hajrá Nyulak!

Embassy of the B. E. I. C. 2008.08.12. 13:05:54

A Brit Kelet Indiai Társaság Newlbelandi Nagykövetségének nyilatkozata:

A Brit kelet Indiai Társaság elsődleges feladata - mint ahogy az az Alapító Okiratában is egyértelműen le van írva -, hogy a Nemzetek közötti együtműködést elősegítse. De egy ország belügyeibe nem avatkozhat be, csak ha az adott ország veszélyezteti a Nemzetközösség egészét.

A Társaság Kormányzótanácsa elismeri, hogy Őexcellenciája Bokor György Nagykövet súlyosan megsértette a Társaság Alkotmányát, amikor elfogultan nyilatkozott a Newlbelandon hamarosan megtartott választásokkal kapcsolatban, illetve megpróbált beavatkozni Newlbeland belügyeibe.
Ezért Őfelsége Kormányának képviseletbében a Brit Kelet Indiai Társaság visszavonja Bokor György megbizatását, és Lord John Marbury-t nevezi ki Őfelsége Kormányának teljes jogkörrel felruházott Különleges és Meghatalmazott Nagykövetévé Newlbelandon.

A Brit Kelet Indiai Társaság továbbá véglegesen elhatárolódik minden olyan állásfoglalástól, ami Newlbeland - mint szuverén állam - belügyeibe való beavatkozást jelentene.

Nancy McNally PhD,
Nemzetbiztonsági Tanácsadó,
a Társaság Newlbelandi Nagykövetségének Katonai Attaséja

Lord John Marbury 2008.08.12. 14:36:04

De miért pont engem?

Embassy of the B. E. I. C. 2008.08.12. 15:14:54

A BKIT Newlbelandi Nagykövetségének nyilatkozata:

Üdvözlök mindenkit, a nevem Őexcellenciája Lord John Marbury. Ősi brit nemesi család sarja vagyok, egészen Hódító Vilmosig vezetem vissza a családfámat. Engem ért a megtiszteltetés, hogy Őfelsége Kormányának képviseletét láthatom el a mai nap 12 órától, mint a Társaság Newlbelandi Nagykövete.

Munkám során igyekszem a newlizmust megérteni és megértetni a világ távoli pontjain élő britekkel, egyben a brit értékeket igyekszem bemutatni a newlistáknak. Lehetőségeimhez képest megpróbálom Newlbeland és Britannia közös érdekeit és értékeit képviselni, munkámmal mindkét dicső nemzetet szolgálni kívánom.

Sajnálatos azonban, hogy még el sem foglalhattam a hivatalomat és máris valaki visszaélt a nevemmel!
Ez felháborító, és de különösebb figyelmet nem érdemel!
Kitünő figyelmeztetés ez arra, hogy miért nem szabad a Társaságnak beavatkoznia ebben a feszültségekkel teli térségben.
Elég csak megnézni Nyúzia és Nyoroszország konfliktusát. Intő példa, hogy a provokáció és a terrorizmus az ellenség legerősebb fegyvere. Ezek ellen a mi legerősebb fegyverünk a közöny és a demokrácia lehet! A Társaság mindenképpen az előbbit, és remélem, hogy Newlbeland az utóbbit választja!

Őfelsége Képviseletében, mint a Korona Hű Szolgája és a Társaság Különleges és Meghatalmazott Nagykövete, ezennel üdvözlöm Newlbeland minden polgárát! Kívánom, hogy mindkét nemzet felvirágozzék, és örök békében éljünk!
Isten áldja Newlbelandot és Isten óvja Britanniát!

Őe. Lord John Marbury NK.

tritonus 2008.08.12. 21:23:46

Tritonus bejelenti, hogy határozatlan időre elvonul a világ elől és kipiheni rabsága fáradalmait.
süti beállítások módosítása