Newlspaper Online

A világ az ONBC szemszögéből.

Friss topikok

Refreshing...

Linkblog

Online nyulisták

Laura Busch sajtótájékoztatója

2008.11.02. 04:39 | Reckl_Amál | Szólj hozzá!

A nagy ijedtséget és országos nyugtalanságot okozó terrorcselekmény után elsőként Laura Busch lépett a nyilvánosság elé.

Sajtótájékoztatóját nem spontán módon hívták össze, kampányának egyik fontos állomása volt, és sokkal inkább emlékeztetett közmeghallgatásra, mint profi sajtóeseményre.

Az elnökjelöltasszony rögtön Alexis Dudusról beszélt. Sajnálatát fejezte ki Dudusnak, és jobbulást kívánt neki. De ezután közvetlenül jöttek a hallgatóság kérdései. A kérdezők igen aktívak voltak, Laura Busch nagyon sok újságírót vonzott az eseményre. Amennyiben egy sajtótájékoztató sikerességét abban mérik, hogy hány kérdés hangzott el, akkor erre mondhatjuk, kifejezetten jól sikerült.

Laura jól állta a kérdések árját. Jól kezelte a szélről érkező esetenként bugyuta témákat is. Leginkább a múlt és a jövő kontrasztjait érintették a kérdések. Hosszasan firtatták, hogy mi legyen az Árpád-adminisztráció sorsa. Egyes riporterek még az előző kormányzat büntetőjogi felelősségvonását is pedzegették. Busch elutasította ezt. Elmondása szerint nem a megtorláson kell törnie senkinek a fejét, hanem a jövő építésén.

Nagyrabecsülendő őszinteséggel beszélt magánéletéről. Elmondta, férje legalább olyan támasz lesz, mint amilyen ő volt oly sok hosszú éven át.

Érdekes szereplője volt a sajtótájékoztatónak a frissen alakult Medvepárt képviselőjének sorozatos megnyilvánulása. John Gore, a híres irodalmár, sztárblogger és sztár-prágagyűlölő, Leslie Hawke nem könnyítette meg a jelölt-asszony életét. Folyamatosan újabb és újabb felvetésekkel szinte bombázta a pulpitust. Témája nagyon is aktuális volt: a medvék mint Momenta legnagyobb kisebbsége, sokak szemében jelentenek szálkát. A közvélekedés őket hibáztatja a bűnözés felerősödéséért. Gore ellenben felvázolta sok-sok medve nehéz életének árnyát, és pörgős nyelvvel rámutatott a medveellenes hangulatra. Laura Busch ígéretet tett a rasszizmus visszaszorítására.

Árpád, a punk emberei akkor kapcsolódtak bele aktívan a beszélgetésbe, amikor Laura Busch kimondta: nem támogatja a Moladori Operettház felépítését és megnyitását, mert úgy véli, a jelen gazdasági válság alatt nem presztizskiadásokra van szükség. Főleg, mert Moladorinak már van egy kiváló operaháza, mely ellátja a momentaiak kulturális igényeit. Kiemelte, a kultúra az iskolákban kezdődik, ott kell kezdeni.

Elemzők szerint a sajtótájékoztató főleg kedélyes hangulata miatt volt emlékezetes. Bokor György független elemző szerint az elnökjelölt-asszony nem volt elég felkészült. Az ismert szakértő még azt is elmondta lapunk munkatársának, hogy Laura időnként elég zavart volt.
Lakmár Zoltán viszont jó szereplésnek ítélte ezt a megszólalást. Melynek újdonsága a múlttal, vagyis Árpáddal való nyílt konfrontráció kétesélyes dolog. Eddig Laura visszafogta magát, ha az előző elnökről volt szó, most azonban egyértelműen szembement vele. 

A bejegyzés trackback címe:

https://newlspaper.blog.hu/api/trackback/id/tr51744960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása