Newlspaper Online

A világ az ONBC szemszögéből.

Friss topikok

Refreshing...

Linkblog

Online nyulisták

Ami túlmutat a kampányon

2008.09.29. 11:37 | Kim Nyivak | Szólj hozzá!

Alexis Dudus: Egy csárdában c. balettjén jártunk

A választások még le sem zajlottak, de Dudus máris betartotta egyik ígéretét, és újabb lenyűgöző műsorral kedveskedett Momenta népének. Az általa megálmodott és színpadra állított balettre a belépés ismételten díjtalan volt, ám annál értékesebb.

Az általunk megkérdezett nézők véleménye is egybecseng tudósítónkéval: amit Dudus és táncosai alkottak, az már túlmutat a kampányon. Dudus a műsor végén maga is a nézők elé lépett, és a színpadon rögtönzött beszédében elmondta, élete egyik főművének, művészete egyik csúcspontjának tekinti ezt a művet. Mint mondta, a legfőbb motíváció az alkotás során a szeretet volt, a szeret és az aggodalom, melyet Dudus Momentáért érez. Célja Momenta egykori fényének visszaállítása, a fásultság, a félelem megszüntetése, és az aranykor-mítosz hétköznapokba történő átültetése. Új jelszavát is ekkor mutatta be: Az álom legyen valóság!

Dudus ellenfeleiről szűkszavúan beszélt. Szerinte Árpád, a punk egy _"kidurrant lufi", kampánystábja, élükön sir Sör Bélával pedig "máris megbukott". "Ötlettelen, mihaszna népségnek" tartja őket, akik megérdemlik, hogy az előzetes vizsgálatok megszégyenítően alacsony támogatottságot jeleznek. Hozzátette, győzelme esetén megfosztja Sör Bélát lovagi címétől, ízléstelennek tartja, hogy egy ilyen "senkiházi" ilyen magas címet visel.

Laura Buschról viszont - most először - nem fogalmazott keményen. Dudus véleménye az, hogy Busch erős jelölt lehetne, ha momentai lenne, és főleg nem nő. A programjával nem ért egyet, de azt elismeri, legalább ő kampányol. Ellenben az a "lusta disznó" Árpád csak ül a babérjain... Dudust nem aggasztja, hogy egyelőre Laura Busch vezet. Egyrészt az előnye nem behozhatatlan, másrészt ha csak ennyi, hogy rendnek kell lennie, akkor ahhoz már nem jönnek újabbak. Ellenben a művészetpártolók átjönnek a dudusi oldalra.

És most néhány izgalmas pillanatfelvétel:

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://newlspaper.blog.hu/api/trackback/id/tr48686934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása